Dit advies is opgesteld door de vaste commissie Voeding, bestaande uit deskundigen op gebieden zoals voedingswetenschappen, gedragswetenschappen en (para)medische disciplines. De achtergronddocumenten zijn voorbereid door werkgroepen, bestaande uit een aantal commissieleden en soms aangevuld met externe deskundigen. Daarnaast zijn op incidentele basis aanvullende deskundigen geraadpleegd over specifieke onderwerpen, deels via een workshop over voedselveiligheid en milieu-impact van voedsel. De commissie heeft de werkwijze bepaald en het advies opgesteld. De commissie draagt volledige verantwoordelijkheid voor de inhoud van zowel het advies als de achtergronddocumenten. De samenstelling van de commissie, de aanvullende deskundigen in werkgroepen en de incidenteel geraadpleegd deskundigen staan achter in dit advies. De samenstellingen van de werkgroepen zijn gespecificeerd in de achtergronddocumenten.
De belangenverklaringen van de leden van de vaste commissie vindt u op de commissiepagina.
De belangenverklaringen van de deskundigen die werden toegevoegd voor dit advies staan hieronder.
Download: em. prof. dr. ir. P. van ’t Veer, emeritus hoogleraar voeding, volksgezondheid en duurzaamheid, Wageningen Universiteit (lid vanaf 30-1-2024)
Download: dr. ir. P.L. Zock, voedingsonderzoeker, gastaanstelling Wageningen Universiteit (lid vanaf 9-4-2024)
Download: dr. ir. J.J.M. Castenmiller, coördinerend/specialistisch adviseur, Bureau Risicobeoordeling & onderzoek, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Utrecht (structureel geraadpleegd deskundige, vanaf 30-1-2024)
Download: ir. M Seves-Santman, expert duurzaam eten, Voedingscentrum, Den Haag (structureel geraadpleegd deskundige, vanaf 30-1-2024)
Download: dr. ir. E.H.M. Temme, wetenschappelijk medewerker, RIVM, Bilthoven en bij Voeding en gezondheid, Wageningen Universiteit (structureel geraadpleegd deskundige, vanaf 30-1-2024)