CEG: Argumentenwijzer 'Door dik en dun? Gewichtsverlagende medicatie in het basispakket'

De opkomst van gewichtsverlagende medicatie brengt uiteenlopende ethische vragen met zich mee over de vergoeding ervan in het basispakket. Zoals: hoe wenselijk is het vergoeden van gewichtsverlagende medicatie in een samenleving die uitnodigt tot het ontwikkelen van overgewicht? Het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) heeft de ethische argumenten voor en tegen vergoeding in kaart gebracht in de argumentenwijzer Door dik en dun?. Het CEG onderstreept hiermee het belang van een bredere politieke en maatschappelijke dialoog over de vergoeding van deze geneesmiddelen.

Het CEG is een samenwerkingsverband van de Gezondheidsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Wilt u de signalementen van het CEG voortaan ook ontvangen? Meld u dan aan via Registratie | Op de hoogte blijven van het CEG (yellenge.nl). Na aanmelding zal het CEG u de toekomstige signalementen op de dag van publicatie toesturen.