Ingeborg de Wolf benoemd tot algemeen secretaris/directeur Gezondheidsraad

Dr. Ingeborg de Wolf start op 1 juni 2022 als algemeen secretaris/directeur van de Gezondheidsraad. De Gezondheidsraad is de onafhankelijke wetenschappelijke adviesraad van regering en parlement op het gebied van gezondheidszorg en volksgezondheid. Ingeborg staat samen met het secretariaat voor de opgave om in dit dynamische veld kwaliteit te leveren en met de adviezen van de raad bij te dragen aan verschillende maatschappelijke opgaven op het gebied van zorg, preventie en screening, voeding, leefomgeving, arbeidsomstandigheden en medisch-ethische vraagstukken.

Beeld: ©Ingeborg de Wolf

Abigail Norville, plaatsvervangend secretaris-generaal: “Ingeborg is een ervaren en enthousiaste manager die gewend is in een wetenschappelijke omgeving met zeer gedreven mensen te werken. Met daadkracht en aandacht voor de mensen gaat ze aan de slag met de actuele vraagstukken van raad en secretariaat.“

Prof. dr. Bart-Jan Kullberg, voorzitter van de Gezondheidsraad: “Dr. Ingeborg de Wolf heeft jarenlange ervaring op het snijvlak van wetenschap en bestuur. Wij zijn verheugd over haar komst naar de Gezondheidsraad, waar zij de spil wordt tussen het voorzitterschap, de raad en het secretariaat.”

Ingeborg: “De Gezondheidsraad heeft de afgelopen tijd zijn stevige positie als toonaangevend, onafhankelijk adviesorgaan op het gebied van gezondheid en gezondheidszorg (her)bevestigd, onder andere in de advisering over de COVID-19-vaccinaties. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de leden, de medewerkers van het secretariaat, de opdrachtgevers en andere belanghebbenden. En om samen deze positie duurzaam te bestendigen op een zodanige manier dat werken voor de Gezondheidsraad betekenisvol is en de adviezen hun grote maatschappelijke relevantie behouden.”

Ingeborg is vanaf 2018 hoofd van de afdeling Veehouderij & Omgeving bij Wageningen Livestock Research (onderdeel van Wageningen University & Research). Hiervoor werkte zij onder meer als secretaris bij de Raad voor Dierenaangelegenheden en als directeur van de Stichting Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren.

Ingeborg studeerde Bedrijfskunde aan de Nyenrode Business University en Milieugezondheidskunde aan de Universiteit Maastricht; ze promoveerde aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau Algemene Bestuursdienst, het ministerie van VWS en de Gezondheidsraad. De Gezondheidsraad is een onafhankelijk adviescollege in de zin van de Kaderwet adviescolleges. Het secretariaat wordt aan de raad ter beschikking gesteld door het ministerie van VWS. De medewerkers van het secretariaat zijn in dienst van het ministerie. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.