Stel vaccinatie tegen COVID-19 beschikbaar voor 5-11-jarigen

De Gezondheidsraad adviseert vaccinatie tegen COVID-19 beschikbaar te stellen aan (de ouders van) kinderen van 5 tot en met 11 jaar die dit willen. COVID-19 verloopt bij de meeste kinderen in deze leeftijdsgroep zeer mild, maar kan voor een kleine groep ernstig zijn. Bovendien bestaat de kans op een ernstige ontstekingsreactie in de vitale organen. Het is aannemelijk dat vaccinatie dit kan voorkomen. Vaccinatie vermindert bovendien het indirecte gezondheidsnadeel dat kinderen door de pandemie ondervinden, doordat ze bijvoorbeeld beperkt worden in naar school gaan, sporten of sociale contacten. Dit schrijft de raad aan de minister van VWS.

Vaccinatie in arm
Beeld: ©Gezondheidsraad

Wilt u op de hoogte blijven van het werk van de Gezondheidsraad? Abonneer u op de digitale nieuwsbrief en/of op e-mail attenderingen.