Werknemers niet tegen rotavirus vaccineren

De Gezondheidsraad ziet geen aanleiding om werknemers te vaccineren tegen rotavirus. Rotavirusinfecties vormen bij volwassen geen groot gezondheidsprobleem en het risico voor werknemers om ziek te worden is niet groter dan voor andere volwassenen. Ook verwacht de raad niet dat vaccinatie van werknemers anderen beschermt, omdat werknemers na vaccinatie het virus waarschijnlijk nog steeds kunnen overdragen. Daar komt bij dat de vaccins tegen rotavirus niet voor gebruik bij volwassenen zijn geregistreerd.
Bij zeer jonge kinderen kan een rotavirusinfectie ernstig verlopen. In 2021 adviseerde de Gezondheidsraad om kinderen te vaccineren tegen rotavirus.

Vaccinatie rotavirus werknemers
Beeld: ©Unsplash

Wilt u op de hoogte blijven van het werk van de Gezondheidsraad? Abonneer u op de digitale nieuwsbrief en/of op e-mail attenderingen.