Prof. Marion Koopmans ontvangt nieuwe Stevinpremie van NWO

Op 15 juni 2018 maakte NWO-voorzitter Stan Gielen de namen bekend van de zes onderzoekers die beloond worden met de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap: de Spinoza- en Stevinpremies. Bij beide premies staat de kwaliteit van de onderzoeker voorop. Bij de Spinozapremie ligt de nadruk op het wetenschappelijke werk en fundamentele vraagstukken. De nieuwe Stevinpremie honoreert vooral de maatschappelijke impact.

Viroloog Marion Koopmans krijgt één van de twee Stevinpremies voor haar baanbrekende werk bij de gevaarlijke infectieziekten ebola en zika. De 2,5 miljoen euro van NWO mag ze besteden aan wetenschappelijk onderzoek van haar keuze.

Prof. Marion Koopmans is lid van de Gezondheidsraad. Voor de raad is ze lid van de beraadsgroep Volksgezondheid en voorzitter van de Commissie Bloeddonaties en hepatitis E.