jongGR-bijeenkomst over beweegadvies voor jonge kinderen op 2 maart 2021

Discussieer mee over het beweegadvies voor jonge kinderen

Wie? Jonge onderzoekers met affiniteit met dit thema | Wanneer? dinsdag 2 maart 2021 | Hoe laat? 15:00-17:00 uur | Waar? online | Voertaal? Nederlands      

Peuter in zandbak
Beeld: ©Unsplash

De Commissie Beweegadvies 0-4 jarigen werkt momenteel aan een beweegadvies voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Omdat er voor dit onderwerp weinig wetenschappelijk bewijs is, wordt het advies aangevuld met onderzoeksaanbevelingen. Wil jij met ons meedenken over toekomstig onderzoek naar de invloed van lichamelijke activiteit en sedentair gedrag op de gezondheid en ontwikkeling van jonge kinderen? Neem dan deel aan de online jongGR-bijeenkomst op 2 maart.

In deze bijeenkomst van de Jonge Gezondheidsraad (jongGR) kun je je kennis over dit vraagstuk met ons delen. Zo komen jouw ideeën ook terecht bij de commissie die bij de Gezondheidsraad aan dit adviestraject werkt. Meld je aan via het formulier onderaan de pagina. De bijeenkomst vindt plaats via Zoom.

Deel je ideeën voor toekomstig onderzoek

Tijdens de online bijeenkomst delen we een overzicht van de stand van wetenschap over dit onderwerp. We inventariseren met jullie welke wetenschappelijke studies nu gaande zijn. Ook horen en bespreken we graag jullie ideeën voor toekomstig onderzoek naar de effecten van lichamelijke activiteit en sedentair gedrag op de gezondheid en ontwikkeling van jonge kinderen. De commissie gebruikt jullie inbreng bij het opstellen van de onderzoeksaanbevelingen in het Beweegadvies 0-4-jarigen.

JongGR: netwerk van jonge wetenschappers met interesse voor beleidsvraagstukken

Het jongGR-netwerk betrekt jonge wetenschappers en beleidsmedewerkers bij het werk van de Gezondheidsraad, die een brug slaat tussen wetenschap en beleid op het brede terrein van de volksgezondheid. Deelnemers aan jongGR hebben net als de leden van de Gezondheidsraad uiteenlopende achtergronden en expertise. JongGR organiseert jaarlijks diverse activiteiten om jonge wetenschappers te laten meedenken over lopende adviestrajecten van de raad. Voorwaarde voor deelname aan een bijeenkomst is dat je bezig bent met een promotie of maximaal tien jaar geleden bent gepromoveerd en werkzaam bent bij een universiteit of andere non-profitorganisatie. Meer informatie over jongGR vind je op deze pagina. Je kunt je daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte bent van de activiteiten.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar jongGR@gr.nl.

Beweegadvies voor jonge kinderen op 2 maart 2021

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

We gebruiken je gegevens enkel voor de consultatie.

Akkoordverklaring(verplicht)