Save the date: 8e Els Borst Lezing

Op woensdag 25 november organiseert het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) de 8e Els Borst Lezing. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door dr. Tamar Sharon, universitair hoofddocent filosofie van de technologie en co-directeur van de Interdisciplinary Hub for Security, Privacy & Data Governance aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Dr. Tamar Sharon
©Radboud Universiteit

Ontwrichte zorg? Digitale gezondheid en het verlies van publieke waarden

De digitalisering van de gezondheid – van wearables en apps tot AI en geautomatiseerde besluitvorming – belooft de gezondheid van individuen en de bevolking te verbeteren. Maar het destabiliseert ook fundamentele publieke waarden, waaronder autonomie, solidariteit, rechtvaardigheid en het algemeen belang. De Els Borst Lezing gaat dit jaar over wat er verloren kan gaan als we meer digitale gezondheid krijgen, en hoe we zo’n digitale gezondheid beter op onze fundamentele waarden kunnen afstemmen.

De Els Borst Lezing is een initiatief van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) en wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd. Het CEG is in 2003 opgericht op verzoek van de toenmalige minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Els Borst. Sindsdien signaleert en informeert het CEG over diverse ethische vraagstukken die worden opgeroepen door nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Het CEG is een samenwerkingsverband van de Gezondheidsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ceg.nl.

Save the date

Noteert u de datum alvast in uw agenda? De bijeenkomst is van 15:00 tot 17:00 uur met aansluitend een borrel. Nadere informatie over de locatie en het programma volgt in de komende weken via de website van de Els Borst Lezing. Daar kunt u zich nu ook al aanmelden.