Meld u aan voor 7e Els Borst Lezing

Op 27 november organiseert het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) de 7e Els Borst Lezing. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door prof. dr. Carlo Leget, hoogleraar Zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht en bijzonder hoogleraar zingeving en ethiek in de palliatieve zorg namens het Integraal Kankercentrum Nederland en de Associatie Hospicezorg Nederland.

©hAAi

De titel van de lezing luidt: De prijs van de vrijheid. Over de positie van sociaal kwetsbare jongeren met beperkte cognitieve vaardigheden in de samenleving. Carlo Leget: “Een grote groep kwetsbare jongeren kan niet goed meekomen in onze versnellende samenleving en betaalt daar een hoge prijs voor. Mede door hun beperkte cognitieve vaardigheden komen ze in groten getale in aanraking met zorg, welzijn en justitie. Willen we hun positie verbeteren, dan zouden we opnieuw moeten nadenken over wat vrijheid anno 2019 betekent en hoe we daar als burgers gezamenlijk nieuw invulling aan kunnen geven. Vrijheid is net als gezondheid geen individuele aangelegenheid, maar een gemeenschappelijk goed.”

De Els Borst Lezing is een initiatief van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid, een samenwerkingsverband van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving en de Gezondheidsraad. Het CEG is in 2003 opgericht op verzoek van de toenmalige minister van VWS, Els Borst. Sindsdien signaleert en informeert het CEG over diverse ethische vraagstukken die worden opgeroepen door nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Aanmelden

De lezing vindt plaats op 27 november in de Glazen Zaal in Den Haag. Indien u zich nog niet heeft aangemeld, dan kan dat via onderstaande knop. Meer informatie over de lezing en de mogelijkheid om u aan te melden, vindt u op www.elsborstlezing.nl. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 20 november. Wees er op tijd bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.